تحولات منطقه

۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶
کد خبر: ۹۱۴۳۷۵

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه گفت: چهار آثار تاریخی این شهرستان به منظور حفظ و نگهداری به صورت اضطراری مرمت شد.

آغاز مرمت اضطراری چهار اثر تاریخی ساوه
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، رضا ایاز امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این آثار شامل تکیه تاریخی روستای سیلیجرد، بقعه اشموئیل پیغمبر، موزه چهار سوق و امامزاده نوح روستای بالقو است که برای مرمت آنها ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی اضافه کرد: تکیه «سیلیجرد» که متعلق به دوران قاجار است و امسال با هزینه کرد ۵۰۰ میلیون ریالی اقدامات مرمتی از جمله اجرای هزاره آجری، قاب بندی و نصب پنجره‌ها، شیب‌بندی و بندکشی آن انجام شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه یادآور شد: بقعه «اشموئیل نبی» واقع در روستای پیغمبریه این شهرستان واقع است که یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای اجرای هزاره سنگی، قاب‌بندی و شیب‌بندی، مرمت و آجر فرش آن هزینه شده است.

وی افزود: همچنین برای موزه «چهارسوق» این شهرستان به عنوان یکی از بناهای به جا مانده از دوره صفوی که همه ساله اعتباری برای تداوم مرمت و نگهداری آن هزینه می‌شود و امسال نیز ۵۰۰ میلیون ریال در راستای پاکسازی، بندکشی و تعویض آجرهای فرسوده آن هزینه شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه افزود: همچنین به منظور حفاظت از بنای آرامگاه امامزاده «نوح بن موسی‌بن جعفر» روستای بالقوی این شهرستان که یادگاری از دوران ایلخانی است، عملیات مرمتی شامل شیب بندی، عایق کاری و بندکشی اجرا شده است.
بقعه امامزاده نوح بن موسی جعفر در ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۱۹۹، ساختمان گنبدی موزه چهار سوق در ۱۶ خرداد ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۳۸۲، بقعه اشموئیل پیغمبر در تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۱۸۱ و تکیه سیلیجرد در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۰۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

شهرستان ساوه دارای ۴۳۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که تاکنون ۱۳۰ مورد از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.